Oglaševanje

Kako pripraviti meso za golaž, da bo vedno mehko?

author
K. L.
16. sep 2025. 05:01
golaž
Foto: PROFIMEDIA

Pravi golaž ali paprikaš odlikuje tudi meso, ki se v ustih kar topi. Kako to doseči? Skrivnost se skriva v načinu dušenja in potrpežljivosti.

Oglaševanje

Pri pripravi jedi, kot sta goveji ali svinjski golaž oziroma paprikaš, meso vpije vse okuse in vonjave, zato so takšne jedi pravi užitek.

Za dušenje je potrebnega le malo potrpljenja – dlje, kot se meso duši, bolj mehko bo in se bo kar topilo v ustih.

Oglaševanje

Tukaj je univerzalni recept za meso, ostale sestavine pa lahko prilagodite po želji.

Sestavine:

• približno 700 g svinjine

• 1 polna žlica masti

Oglaševanje

• voda

• 1 žlica suhe začimbne mešanice

• mleta rdeča paprika

Priprava:

Meso narežemo na kocke, damo v globljo posodo, prelijemo z vodo toliko, da prekrije meso, dodamo mast in suho začimbno mešanico.

Oglaševanje

Pustimo, da se meso počasi duši dve do tri ure na nizki temperaturi, piše portal N1 Hrvaška.

Ko začne mehčati in razpadati, pustimo, da voda povsem izhlapi in da se meso rahlo popeče.

Na koncu dodamo malo mlete rdeče paprike.

Če želimo narediti golaž ali paprikaš, zgostimo s čebulo, ki jo pražimo skupaj z mesom, z moko (ki jo posujemo po spraženem mesu, da malce porjavi), dodamo mleto papriko in zalijemo, ali pa naredimo podmet (v vodi zmešana moka ali jedilni škrob) – in dodamo preostale začimbe po želji.

Oglaševanje

Jed postrežemo z najljubšo prilogo, solato ali pečeno zelenjavo.

PODKAST O ZDRAVJU: Največja napaka pri prehrani, ki jo dela večina ljudi

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih